2 Ocak 2008 Çarşamba

koltuk altı ve genital bölge epilasyonu

Koltuk altı kılları kadınların estetik anlamda rahatsız oldukları bir bölgedir. Tüm dünyada en çok lazer epilasyon uygulanan bölgelerdendir.
Koltuk altı kılları genellikle kalın ve serttir. Kıl yerleşimi de lazer epilasyon için uygundur.Ortalama 6 seansta çok başarılı sonuçlar elde edilir.
Lazer ışını bu bölgede endişe edecek bir problem yaratmaz. Cilt altına inmediği ve sadece siyah pigment tarafından tutulduğundan bu konuda endişe etmek yersizdir.
Aşırı kıl, terleme ile beraber hijyenik rahatsızlık yaratmaktadır. Bazı kimselerde kıl dönmesi apseleşme ve enfeksiyona sebep olabilmektedir.
Lazer epilasyon uygulaması bölgedeki kılları ortadan kaldırdığından bu tip problemler için de en iyi çözüm seçeneğidir.
Lazer epilasyon koltuk altında başarılı epilasyon sağlar. Pratik ve hızlıdır. En fazla 5 dakikada 2 koltuk altı birden lazer ile taranabilir.



Kadınların en çok lazer epilasyon uygulaması istediği bölgelerdendir. Bu bölgeye olan yoğun talebin nedenleri arasında; Kişisel ve toplumsal etkenler, batıkların sık gözlenmesi, ağda uygulamasının ağrılı, uygulaması zor ve geçici bir yöntem olması sayılabilir.
Bu bölgeye lazer epilasyon uygulaması düşünen kişilerin bazı yersiz korkuları olduğu gözlenmektedir. En çok yumurtalıklara zarar gelmesinden, rahimin etkilenmesinden korkulur. Lazer ışınları seçicidir ve uygulanan alanda sadece kıl kökleri tarafından tutulur. Lazer ışınları deri altına bile geçmez. Dolayısıyla bu organların zarar görebilmesi söz konusu değildir.
Kıl yapısı bu bölgede genellikle kalın ve yoğundur. Bazı kişilerde kıl yapısının özelliği nedeniyle bu bölgede kıl dönmesi sık gözlenir. Bu durum sonuçta enfeksiyon, apseleşmeye yol açabilir. Hatta bazen cerrahi olarak apselerin boşaltılması bile gerekebilir. Böyle problemi olan kişilerde lazer epilasyon çok iyi bir seçenektir. Kıllar ortadan kalktığı için bu problem de ortadan kalkar. Ayrıca genital bölgede kılsızlık, birçok kişinin özel tercihidir.
Erkeklerde bu bölgedeki batıklar, hijyenik ve kozmetik sebeplerle genital bölge epilasyonunu tercih edebilmektedir.
Kadınlar bikiniden çıkan kıllardan estetik açıdan rahatsız olmaktadır. Lazer epilasyon kıllar yok edildiğinden estetik rahatlık sağlanmış olur.
Genital bölge lazer epilasyona kıl yapısı ve yerleşimi sebebi ile çok iyi yanıt veren bir bölgeder. Ortalama 6 seans iyi sonuçlar için yeterlidir.

Hiç yorum yok: