2 Ocak 2008 Çarşamba

bacak ve yüz bölgesi epilasyonu

Bacaklar kadında zarafetin ve güzelliğin bir parçasıdır.
Çoğunlukla genetik sebeplerle çıkan kıllar estetik açıdan çok rahatsız edicidir. Bacak bölgesi lazer epilasyona çok iyi yanıt verir.
Klasik yöntemlerin bu kadar geniş bir alana uygulanması zor ve pratik değildir. Klasik yöntemler geçici azalma sağlar. Bu yöntemler uzun dönemde hesaplanırsa lazer epilasyondan daha pahalıdır.
Bacaklardaki batıklara ya da kıl dönmelerine ters büyüyen kıllar sebep olur. Batıklar enfeksiyonu o da bu alanda cilt lekelerine yol açar. Lazer epilasyon bu kılları ortadan kaldıran mükemmel bir çözüm seneğidir.
Lazer epilasyon ile iki bacak birden bir seansta 45 dakika gibi bir sürede taranabilmektedir.
Ortalama 6 seansta başarılı sonuçlar elde edilir.


Yüz bölgesi lazer epilasyon uygulanan bölgeler arasında en zor sonuç alınan bölgedir. Doğru lazer çeşidi ve dozlar uygulanmazsa durum daha da kötüleşebilir.
Yüz bölgesi hormonlara en duyarlı bölgelerdendir. Bu nedenle ergenlikte hormon artışı ile birlikte erkekte sakal oluşur. Kadında bu bölgede kıl oluşumu genellikle hormonal nedenledir ve tetkik edilmesi gerekir. Kadınlarda bu durumun en sık gözlenen nedeni polikistik over sendromudur. Yumurtlama bozukluğu ya da yokluğu nedeni ile erkeklik hormonu testesteron seviyesi artmıştır. Bu hastalık son yıllarda gizli bir şeker metabolizma bozukluğu ile ilişkili bulunmuştur. Doktorlarımız size gereken bilgileri detaylı olarak verecek ve gerekirse tetkiklerinizi isteyecektir.
Yüz bölgesinde kıl yoğunluğu, derinliği ve hormon duyarlılığı diğer bölgelerden farklıdır. Uygun lazer çeşidi kullanılmazsa ince tüylerde tetiklenme bile gözlenebilir. Bu nedenle uygun lazer epilasyon yönteminin dermatoloji uzmanı tarafından seçilmesi önemlidir.
Daphne'nin tüm merkezlerinde cilt tipinize ve kıl yapınıza en uygun lazer çeşidinin seçilmesine özel önem verilmektedir. Yüz bölgesinde bu özellikle önemlidir.
Yüz bölgesini dermatolog uzman doktorlarımız değerlendirir detayları ve protokollerimizi anlatır. Uygulama için kıl yapınız uygun ise sizi kabul eder.

Hiç yorum yok: